Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Hoe hondenspeelgoed veilig te reinigen

Hondenspeelgoed

Vuil en kwijl kunnen zich snel ophopen op het favoriete speelgoed van uw hond, waardoor ze stinken en mogelijk schadelijk zijn voor uw hond. Maar voordat je erover nadenkt om ze naar de hondenspeelgoedhemel te sturen, kun je ze er misschien weer zo goed als nieuw uit laten zien met een eenvoudige doe-het-zelfreiniging.

Is vies hondenspeelgoed gevaarlijk?

Het speelgoed van uw hond moet behoorlijk veerkrachtig zijn om bestand te zijn tegen het constante kauwen en spelen. Hondenspeelgoed kan echter vervelende ziektekiemen, bacteriën en andere ziekteverwekkers bevatten als ze niet regelmatig worden schoongemaakt. Door regelmatig het favoriete speelgoed van uw pup schoon te maken, worden schadelijke ziektekiemen op afstand gehouden.

Bewaren of Afvalbak?

De meeste hondenspeeltjes kunnen worden schoongemaakt, maar het is een goed idee om speelgoed dat in slechte staat is en mogelijk schadelijk is voor uw hond, in de vuilnisbak te stoppen.

Hondenspeelgoed

Speelgoed om te overwegen om weg te gooien, zijn onder meer:

  • Speelgoed waarvan stukjes ontbreken als gevolg van intens kauwen.
  • Alle knuffels met loshangende onderdelen die verstikking kunnen veroorzaken.
  • Speelgoed dat uw hond misschien eet, in plaats van er alleen maar mee te spelen.

Hoe hondenspeelgoed schoon te maken

Bij het meeste hondenspeelgoed staan ​​reinigingsinstructies op het etiket of de verpakking. Volg waar mogelijk de aanbevelingen van de fabrikant voor het schoonmaken van het speelgoed. Als de tag is verwijderd, zoek dan naar instructies op de website van het merk of volg de richtlijnen voor het schoonmaken van speelgoed.

Speelgoed voor honden

Schoonmaakproducten

Sommige hondenspeeltjes kunnen in de vaatwasser of magnetron worden gereinigd, maar als dat geen optie voor u is, is er een veilige doe-het-zelfoptie. Meng een deel gedestilleerde witte azijn en een deel water en laat het speelgoed 30 minuten weken. Als het speelgoed vol zit met diep vuil en vuil, is er een reeks huisdiervriendelijke schoonmaakproducten op de markt.

De reinigingsmethode is afhankelijk van het soort speelgoed. Van plastic en rubberen speelgoed tot touw en zacht speelgoed, hier zijn de beste reinigingsmethoden.

Kauwspeeltjes van plastic, rubber en nylon zijn een geweldige manier om uw hond bezig te houden en zijn tanden schoon te houden. Maar dit speelgoed moet regelmatig worden schoongemaakt om ziektekiemen en bacteriën in uw huis te minimaliseren. Sommige harde speeltjes kunnen in de vaatwasser worden gereinigd, maar reinig ze alleen in de vaatwasser als de richtlijnen van de fabrikant aangeven dat het speelgoed vaatwasmachinebestendig is. De extreme temperaturen van een vaatwasser kunnen de structuur van het speelgoed beschadigen en mogelijk schadelijke chemicaliën afgeven.

Als de speeltjes eenmaal schoon zijn, spoel ze dan grondig af met schoon water en laat ze drogen.

Toptip : plastic speelgoed kan zich met water vullen wanneer het wordt schoongemaakt, dus controleer of er water in het speelgoed zit voordat u het terugbrengt naar de speelruimte.

Touwen hondenspeelgoed

Hondenspeelgoed van touw kan iets moeilijker schoon te maken zijn dan speelgoed van hard plastic, maar het is belangrijk om ze grondig schoon te maken om bacteriën te doden, zodat uw pup gelukkig en gezond blijft.

Dus de gemakkelijkste manier om touwspeelgoed schoon te maken, is door het speelgoed in schoon water te laten weken en het vervolgens op een hoog vuur in de magnetron te zetten om eventuele ziektekiemen te doden. Wees voorzichtig wanneer u het uit de magnetron haalt, want het zal erg heet zijn en laat het volledig drogen voordat u uw hond er weer mee laat spelen.

Je kunt touwspeelgoed ook in de wasmachine ontsmetten – gooi ze in een hete was zonder wasmiddel en laat ze drogen.

Zacht hondenspeelgoed

Het goede nieuws is dat het meeste zachte hondenspeelgoed in de wasmachine kan worden gewassen. U kunt een hondenveilig wasmiddel gebruiken om het speelgoed schoon te maken en te ontsmetten, of u kunt tijdens de wascyclus kiezen voor een volledig natuurlijke methode van zuiveringszout en witte azijn.

Toptip: Maak het zachte hondenspeelgoed op een zonnige dag schoon, zodat ze op natuurlijke wijze buiten aan de lucht kunnen drogen.

Onderhoud van hondenspeelgoed

  • Laat geen hondenspeelgoed buiten staan. Wanneer hondenspeelgoed in de regen wordt achtergelaten, kan het een broedplaats worden voor bacteriën en schimmels. Zelfs als het niet regent, kan de zon speelgoed broos maken, vervagen en gevaarlijke chemicaliën afgeven.
  • Inspecteer om de paar weken het speelgoed van je vachtbaby
  • Als een stuk speelgoed zijn best heeft gedaan, wees dan niet bang om het weg te gooien.
  • Vergeet de speelgoedmand niet. Als je al het speelgoed hebt schoongemaakt, geef de mand dan ook een goede poetsbeurt!

Advertentie

Gepubliceerd door bopets

Bopets – Dierenwinkel Herman Johan Stationsstraat 157 9450 Haaltert Telefoon: +32 (0) 53/839642 Email: care@bopets.eu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s