Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Kalverliefde: eenzaamheid bestrijden in Lockdown

Nieuw onderzoek van het Office of National Statistics (ONS) heeft uitgewezen dat ongeveer 1 op de 4 mensen begin november 2020 een vorm van eenzaamheid ervoer.

Het ONS-onderzoek toonde aan dat in de laatste week van oktober 2020, de mate van acute eenzaamheid, degenen die zich ‘altijd of vaak eenzaam voelen’ 8% bereikten, wat neerkomt op ongeveer 4,2 miljoen mensen. Dit is de hoogste graadmeter voor eenzaamheid sinds het begin van de Covid-19-pandemie in maart.

Pre-pandemische studies toonden aan dat ongeveer 5% van de volwassenen ‘altijd of vaak’ eenzaam was, wat neerkomt op ongeveer 2,6 miljoen mensen.

Met veel mensen die thuis werken en de meeste studies in het hoger onderwijs nu online, toont het onderzoek aan dat de jongere generatie zich steeds eenzamer voelt, en concludeert, misschien verrassend, dat 16- tot 29-jarigen twee keer zo waarschijnlijk zijn als 70-plussers. eenzaamheid ervaren tijdens de pandemie.

Rachel Stewart, algemeen directeur van Barking Mad, zei: 
“De Covid-19-pandemie heeft uiteindelijk geleid tot een toename van eenzaamheid onder alle leeftijdsgroepen, jong en oud. We zijn echter van mening dat mensen door hun liefde voor honden weer contact kunnen maken en eenzaamheid opgesloten kunnen bestrijden. “

Studies tonen aan dat huisdieren, vooral honden, stress, angst en depressie kunnen verminderen en eenzaamheid kunnen verminderen. Honden hebben de sterkste connectie met eenzaamheid omdat het sociale dieren zijn die oogcontact maken. De meeste honden houden van menselijke interactie en studies hebben aangetoond dat ze zelfs kunnen voelen wanneer een mens verdrietig of bang is en troost bieden.

Eenzaamheid bestrijden met kalverliefde

Eenzaamheid bestrijden met kalverliefde

We hebben een lijst samengesteld met dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat u niet ‘gek’ wordt van eenzaamheid, en om degenen te steunen die mogelijk aan eenzaamheid lijden in uw gemeenschap.

  • Laat uw hond uit met een vriend, buurman of familielid

Overheidsrichtlijnen voor Nederland stellen dat ‘je twee andere persoon van buiten je huishouden kunt ontmoeten of een bubbel buitenshuis kunt ondersteunen’. Maak dus van deze gelegenheid gebruik om wat frisse lucht te krijgen, de benen van uw pup te strekken en bij te praten met een vriend of buurman die misschien alleen woont en menselijke interactie mist.

  • Inchecken bij buren tijdens het lopen

Als u uw hond dagelijks meeneemt voor een wandeling, kijk dan eens naar uw buren, vooral degenen die alleen wonen. Neem contact op met je buren door ze te laten weten dat je er voor ze bent. Klop op de deur en doe een stap achteruit voor een praatje, gooi een briefje door de deur of communiceer door een raam.

Advertentie

Gepubliceerd door bopets

Bopets – Dierenwinkel Herman Johan Stationsstraat 157 9450 Haaltert Telefoon: +32 (0) 53/839642 Email: care@bopets.eu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s